קצת היסטוריה
השימוש בציורים או סמלים להעברת מידע קיים וידוע משחר ימי ההיסטוריה;
> ליאונרדו דה וינצ׳י: אנטומיה
> ציורי מפות
"Kepler-world". מתפרסם לפי רישיון נחלת הכלל דרך ויקישיתוף - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kepler-world.jpg#/media/File:Kepler-world.jpg
> ציורי המערות
"A man being hunted by a beast, Bhimbetka Cave paintings" מאת Raveesh Vyas - originally posted to Flickr as भीमबैटिका/Bhimbetka Cave Paintings. מתפרסם לפי רישיון CC BY-SA 2.0 דרך ויקישיתוף - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_man_being_hunted_by_a_beast,_Bhimbetka_Cave_paintings.jpg#/media/File:A_man_being_hunted_by_a_beast,_Bhimbetka_Cave_paintings.jp

במאה התשע עשרה, האחות המפורסמת פלורנס נייטינגל, שהייתה מפורסמת גם בזכות הידע שלה והשימוש בסטטיסטיקה - השתמשה באינפוגרפיקה.
״היא יצאה בקמפיין גיוס ההון למטרה נאצלת – שיפור התנאים בבתי החולים הצבאיים. במקרה שלה היא הייתה צריכה לשכנע רק את המלכה ויקטוריה... נייטינגל ידעה שאם היא תשעמם את המלכה, הגיוס לא יצליח. בעזרת שימוש נבון באינפוגרפיקה היא השיגה את המטרה הרצויה״ מתוך:
פרופסור אדוארד טאפט, Edward E. Tufte, נחשב לבולט שבכותבים והחוקרים על האינפוגרפיקה המודרנית במאה העשרים. הוא כתב ספרים בולטים בתחום: The Visual Display of Quantitative Information וגם- Envisioning Information ועוד.
קישור לאתר של אדוארד טאפט - כאן.
התמונה מתוך הספר The Visual Display of Quantitative Information
ובצד השני - ביקורת על השלטון - סדרת הטלויזיה ״מגש הכסף״ נעזרת בהרבה אינפוגרפיקה להמחשת הרעיונות:
וגם בפוליטיקה של ימינו, ממש לא מזמן...
״אינפוגרפיקה״ משנת 1953, עיתון ״דבר השבוע״ מתוך המאמר פה.


ומה קורה היום?
אינפוגרפיקה עכשווית בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות
על האינפוגרפיקה בימינו כתבה יעל קריידרמן במאמר: אינפוגרפיקה ברשת – כמה באמת שווה תמונה?
היא מתייחסת לכך שבשנים האחרונות הפכה האינפוגרפיקה פופולרית ונפוצה יותר:
״בראש ובראשונה, התפתחות המדיה החברתית מדרבנת חברות ומותגים ליצור תוכן ייחודי ומעניין אותו אפשר לשתף בפרופילים החברתיים שלהם על-מנת ליצור "תוכן ויראלי". אינפוגרפיקה הוכיחה את עצמה כתוכן שגולשים אוהבים לצרוך ולשתף.
...עוזרת במיתוג וחשיפה ואף תורמת לאתר של יוצר האינפוגרפיקה... מה שנותן בונוס גם מבחינת קידום האתר.
כמו כן, לאחרונה אפשר לראות את השתלטות הויז'ואל על הרשתות החברתיות: הרשת החברתית פינטרסט, שכבר הפכה לאחת הרשתות הפופולריות ביותר, מבוססת אך ורק על תמונות וסרטונים, פייסבוק, באופן קבוע מדגישה ומגדילה את תצוגת התמונות, טוויטר מאפשרת להוסיף תמונות לציוצים. בנוסף, מומחי מדיה חברתית מדווחים שפוסטים המכילים תמונה או סרטון מקבלים עדיפות ומופצים בין יותר אנשים מאשר פוסטים ללא תמונות.״
וכמובן - אינפוגרפיקה על ההיסטוריה של האינפוגרפיקה >
מתוך המאמר הנ״ל, מקור: visual.ly
בבלוג ״שקרים יפים״ יש מספר פוסטים קצרים, בנימה ביקורתית, על אינפוגרפיקה - קיראו אותם פה.
הבלוג מתייחס למידע ויזואלי בכלל ואינפוגרפיקה בפרט בימינו - תקופה בה האינפוגרפיקה היא לא רק דרך להעברה והנגשה של מידע - אלא גם טרנד עיצובי בפני עצמו.
-
קראו את המאמר והסבירו מה ההבדל בין האינפוגרפיקה שאנחנו רואים היום ברשתות החברתיות ובעיתונות הכתובה לבין המידע הויזואלי עליו למדת בשיעור זה?
-
על מה בעצם מועברת הביקורת במאמר?
-
חפשו ברשת, במגזינים, ברשתות החברתיות, אינפוגרפיקה עכשווית שמוצאת חן בעיניכם, צרפו לינק.